Tel: 39 69 07 07 - 31 50 07 07 E: kd.resjerta%40eciffo

Tel: 39 69 07 07 - 31 50 07 07 E: kd.resjerta%40eciffo

Traditionel egyptisk madlavning: 8 retter du bliver nødt til at prøve

 • LandLord photo

  Ful Medammens

  Ful Medammens er nok den mest traditionelle ret, du med sikkerhed kommer til at støde på, når du vender snuden mod Egypten. 
  Retten består af varme fava bønner tilberedt med olie og salt. Det er en klassisk ret, som også er nem at lave derhjemme og tager ikke så lang tid at tilberede. 

 • Rocket Fit photo

  Falafel 

  Falafel, som også kaldes for tamaya, er en del af det klassiske Egyptiske morgenmadsbord og serveres ofte sammen med æg, brød og ost. 
  Falaflerne bliver som regel serveret krydret med stærke krydderier, hvilket også et ret almindeligt i den Egyptiske kultur. Den stærke mad er her helt klart et kendetegn på Egyptisk mad og kan nærmest ikke undgås på diverse restauranter i Egypten. 

 • Rocket Fit photo

  Kushary

  Kushary er en velkendt egyptisk ret, som består af pasta, ris, linser, bløde løg toppet af med en krydret tomatsauce – Denne varme og sunde ret er så essentiel for den egyptiske madkultur, at der findes op til flere restauranter i Egypten som er fuldt ud dedikerede på denne ret og derved er det eneste der er på menuen. 
  Kushary har klart en sikker placering på listen over de retter den madelskende turist bliver nødt til at smage. Det er den bedste mulighed for vegetarer.

 • Rocket Fit photo

  Sahlab 

  Sahlab er nærmest Egypternes svar på den danske koldskål – og så alligevel ikke! Den består af en varm og sød mælk, som er blevet krydret og har en tyk konsistens. 
  Sahlab serveres ofte med pynt og smagfulde bær på toppen, for at få smagsløgene i gang, hvilket ofte er tilfældet med Egyptisk mad. Glem de danske kartofter derhjemme og tag og smag på den smagsrige Egyptiske kultur i stedet. 

 • Rocket Fit photo

  Konafa 

  Konafa er en sød tærte fyldt til renden med fløde og ost, som serveres med sirup på toppen. Konafa er sød med sød på og er klart en favorit hos børnene eller den voksne med en sød tand. 
  Det er ofte en kage som spises i den arabiske kultur på Ramadan, da den både er kaloriefuld og højtiden værd. 

 • Rocket Fit photo

  Roz Bel Laban 

  Roz Bel Laban kan let oversættes til ”ris med mælk” på egyptisk. Dette er en slags ris budding, som ikke rigtig kan sammenlignes med noget, vi kender herhjemme fra, men er en oplevelse for sig, for den som vil udfordre sine smagssanser. 
  Det er en sød ret og er ikke spor krydret – jo mindre at sukkerdrys på toppen tæller som et krydderi! 

 • Rocket Fit photo

  Feseekh 

  Feseekh er både en favorit og en hade ret blandt det Egyptisk folk. Retten består af fermenteret fisk, som vi kender det fra den svenske Surströmming. Fisken har en lang tilberedningstid, idet den først skal soltørres og derefter ligge i saltlage i op mod en måned. Retten fuldes med det obligatoriske pitabrød og frisk salat til. 

 • Rocket Fit photo

  Fattah  

  Fattah er en anden nationalret blandt Egypterne, hvorpå opskriften kan spores helt tilbage til det gamle Egypten. Retten serveres ofte ved højtider eller ved fødselsdage, bryllupper eller ved børnedåb. 
  Fattah er altid tilstede ved disse meget specielle dage og kan ofte ikke blot findes på en af de Egyptiske restauranter, men er en ret, som er så vigtig for den egyptiske kultur, at den kun findes frem på helt bestemte tidspunkter – Dette er dog ikke ensbetydende ved at du ikke har muligheden for at bage den derhjemme, hvis dy er interesseret i at smage på denne specielle ret. 

 • Rocket Fit photo

  Mahshi 

  Mahshi er en ret som er en smagsoplevelse enhver vegetar ikke kan undlade at blive tilbudt på en Egyptisk restaurant. 
  Retten består af ris fyldte grøntsager, såsom peberfrugter.