Tel: 39 69 07 07 - 31 50 07 07 E: kd.resjerta%40eciffo

Tel: 39 69 07 07 - 31 50 07 07 E: kd.resjerta%40eciffo

Egypten Programmer

Oplev alt, hvad Egypten har at tilbyde med vores eksklusive programmer!

Klassisk ProgrammerNilkrydstogt & Kairo

Bestil din vinter rejse nu og få 10% rabat

Illustration
Program 1

Pyramider og Nilen

Oplev Egypten tour pakken. Du starter din ekspedition i Kairo, hvor du besøger Giza yramiderne og det egyptiske museum, hvorefter du flyver til Luxor for at påbegynde din krydstogtstur i Nilen.Oplev fængslende ruiner og majestætisk natur mellem Luxor og Aswan på et luksuriøst 7-dages cruise, hvorefter du vender tilbage til Kairo.

10,600 Kroner.....................................................★★★★★

Illustration
Program 2

Pyramider, Sharm El-Sheikh, Hurghada, Nilkrydstogt

Du starter din ekspedition i Kairo, hvor du besøger Giza pyramiderne og det egyptiske museum, hvorefter du flyver til Aswan og ankommer til et krydstogtsskib ved Nilen. Opdag fængslende ruiner og majestætisk natur mellem Luxor og Aswan på en luksuriøs 4-dages krydstogt og Sharm, hvorefter du vender tilbage til Kairo.
11,300 Kroner......................................................★★★★★

Illustration
Program 3

Oplev Egypten Turpakke

Du starter din ekspedition i Kairo, hvor du besøger Giza pyramiderne og det egyptiske museum, hvorefter du flyver til Aswan og ankommer til et krydstogtsskib ved Nilen. Oplev fængslende ruiner og majestætiske natur mellem Luxor og Aswan på et luksuriøst krydstogt til Hurghada før du vender tilbage til Cairo og derefter tilbage til Cai og besøger det egyptiske museum.
12,400 Kroner......................................................★★★★★

Illustration
Program 4

Pyramider, Nilen Programmet, og Marsa Alam     

Pyramiderne & Nilen programmet AT Rejser tour pakke. Du begynder din ekspedition i Kairo, hvor du vil besøge Giza pyramiderne, hvorefter du tager til Aswan for at tjekke ind på et Nil krydstogtsskib. Oplev fængslende ruiner og majestætisk natur mellem Luxor og Aswan på et luksuriøst krydstogtsophold & Marsa Alam før du vender tilbage til Cairo og derefter tilbage til Cai.
9,900 Kroner......................................................★★★★★

Illustration
Program 5

Pyramider, Nile Krydstogt, El Gouna 

Oplev Egypten tour pakke. Du begynder din ekspedition i Kairo, hvor du vil besøge Giza pyramiderne, hvorefter du tager til Aswan for at tjekke ind på et Nil krydstogtsskib. Oplev fængslende ruiner og majestætisk natur mellem Luxor og Aswan på et luksuriøst krydstogt & El Gouna før du vender tilbage til Cairo

12,900 Kroner......................................................★★★★★

Illustration
Program 6

Kairo / Sharm El-Sheikh

Sharm El-Sheikh er blevet en af ​​Ægyptens mest kendte og mest besøgte badebyer. Sharm er det førende turiststed i Sinai, og der er en række grunde til at besøge denne vidunderlige lokation. Her finder man krystalklart vand, sjældne og smukke rev og en utrolig række eksotiske fisk i de farverige koraler.


7,900 Kroner.........................................................★★★★★

Illustration
Program 7

Dahabiya Tour #1

Sonesta Amirat Dahabiya sejler langs Nilen mellem Luxor og Aswan og byder på værelser med aircondition med tilhørende private terrasser. Skibet er udstyret med både bar og boblebad. Alle værelser ombord på Sonesta Amirat Dahabiya er udstyrede med panoramaudsigt ud over Nilen. .....14,900 Kroner......................................................★★★★★

Illustration
Program 8

Dahabiya Tour #2

The Hadeel er en stor båd som sejler langs Nilen og er smukt dekoreret i traditionelle kolonistil kombineret med elegante og moderne møbler. Båden er bemandet af en erfaren besætning på hele ti personer, som vil sørge for, at alle dine behov bliver opfyldt. 15,900 Kroner......................................................★★★★★

Fakta om Egypten

Egypten er en af verdens ældste civilisationer og kan dateres over 6.000 år tilbage. Landet er lidt over 1.000.000 km² – altså, 23 gange så stort som Danmark. Befolkningstallet er på over 80 millioner, hvor at hovedstaden er Kairo, som ligger ved Nildeltaets begyndelse, hvor der bor små 20 millioner mennesker.
Egypten er en republik. Landets befolkning er for 99% af vedkommende af øst-hamitisk afstamning, det vil sige egyptere, beduiner og berbere. 94% er muslimer – først og fremmest sunni-muslimer. De øvrige 6% er koptisk kristne og eller af anden religiøs baggrund. Nationalsproget er i Egypten arabisk. Den gennemsnitlige levealder er ca. 73 år for kvinder og 68 år blandt mænd.

Illustration

SIKKERHED

Røveri og overfald forekommer stort set aldrig i Egypten. Men simpelt tyveri f.eks. fra stranden eller hotelværelset kan forekomme. Opbevar derfor altid penge, rejsechecks, pas og andre værdigenstande i hotellets eller skibets boks. AT Rejser påtager sig intet ansvar for evt. tyveri fra værelse, kahyt, busser m.m.

VALUTA

Egyptiske pund – forkortet til LE. 1 LE svarer omtrent til 2.6 kroner. Kreditkort kan bruges i hæveautomater og som betalingsmiddel på alle hoteller, krydstogtskibe, større restauranter og i visse butikker. Det anbefales dog at medbringe kontanter i euro, da alle udflugter afregnes i denne valuta, og da det især på krydstogtskibe kan være vanskeligt at finde sig en hæveautomat.

VISUM

Visum udstedes ved ankomsten og er gyldigt i 30 dage. Passet skal være gyldigt i 6 måneder efter ankomsten. At rejse i Egypten er meget anderledes end at rejse rundt i Europa. Egypten er lidt kaotisk, alting tager tid, og ikke alt fungerer så strømlinet og effektivt, som man kunne ønske sig. Selvom turismen er veludviklet, er der en række faktorer, der kan have indflydelse på rejsen, og som AT Rejser ikke har indflydelse på. Vi benytter rutefly, da afstandene er store, og man kommer til at bruge lang tid, hvis man vil rundt i bus. På en rundrejse i Egypten med flere indenrigsflyvninger, vil man en sjælden gang imellem komme til at opleve en forsinkelse eller ændring i afgangen.

ELEKTRICITET

I Egypten bruges 220 volt stik, men du behøver ikke at investere i en adapter, da vores egne elektriske apparater passer til de egyptiske stik.

Godt at vide om Egypten

KAIRO VEJR

Vejret i Egypten

Klimaet i Egypten er generelt varmt, tørt og solrigt, dog med moderat varme temperaturer i forhold til Danmark i vinterhalvåret, oktober – marts.

Det tørre klima gør, at varmen ikke føles så stærk. Langs middelhavskysten er der kystklima, med milde vintre og varme somre. Om vinteren kan der forekomme regnbyger. Resten af landet har ørkenklima med varme dage og køligere nætter. Kairo og de nordlige områder har typisk mellem 25-35 grader i sommerhalvåret og mellem 15-25 grader i vinterhalvåret. Centralt i Egypten, omkring Luxor, kan temperaturen komme op omkring de 40-45 grader om sommeren og være mellem 20-25 grader om vinteren. Kystområderne (Det Røde Hav) har mellem 35-40 grader om sommeren og mellem 20-25 grader om vinteren.

Drikkepenge

Drikkepenge er et forventet og nødvendigt tilskud til de lave lønninger i Egyptens turistbranche.

På hoteller og krydstogter er det kutyme at aflevere en kuvert i receptionen ved afrejse frem for at give individuelle drikkepenge. 10 LE pr. person pr. nar er passende. Den dygtige guide, der har øst af, af sin viden en hel dag, fortjener nu også en kontant anerkendelse på 40 LE. Chauffører og bådførere bør have 10 LE, og det samme til porteren, der bringer bagagen op på værelset. På restauranter giver man som regel 10 % oveni regningsbeløbet.

Illustration
Illustration

Fotografering

De fleste steder må man gerne fotografere uden at betale ekstra for det, men visse steder koster det fra 10 LE (egyptiske pund) til 100 LE at få lov til at filme eller fotografere.

På museer er det dyrest, nemlig 100 LE for at få sit kamera med ind. Du bør dog være opmærksom på, at det IKKE er tilladt at bruge blitz på nogen museer.