Tel: 39 69 07 07 - 31 50 07 07 E: kd.resjerta%40eciffo

Tel: 39 69 07 07 - 31 50 07 07 E: kd.resjerta%40eciffo

Aswan

Aswan er en by i det sydlige Egypten, hvor Nilen udvider sig og bliver til Nassersøen og ligger syd for Luxor og Edfu. Aswan har en masse at byde på, når det kommer til oldtidens historie fra den gamle Egyptiske civilisation. Kulturhistorie, seværdigheder og museer er hvad Aswan har at tilbyde for turisten som søger en uforglemmelig rejse tilbage i fortiden. Her findes det ældgamle og endog stadig smukke Philae tempel som ligger midt ude på Nassersøen på en ø som kaldes for Agilkia, hvor en af de bedst bevarede sfinkser også er lokaliseret.
Øen er smuk og idyllisk især i nattetimerne, når solen går ned over Nassersøen bag Philae templet i de varme aftentimer. Der tilbydes mange forskellige muligheder for at komme ud på øen på og opleve dette skønne historierige tempel, sfinksen og den smukke grønne natur som omkredser øen. Hertil kan man blandt andet blive sejlet ud i kano eller båd. Philae templet er også et af de templer, hvor der har været mest fokus på selve dekorationerne af templet, hvor de hæderlige farao er blevet indridset i stenene. 

  • Aswan var byen, hvor den allerfineste granit i verden blev udvundet, som havde til formål at fungere som byggeklodser til de mange templer og som ydrebelægning på Egyptens pyramider. Nilen har hertil spillet en stor rolle, idet granitten har skulle blive transporteret fra Aswan og til blandt andet Kairo, for så at blive bearbejdet og brugt som byggesten og eller ydrebelægning af diverse monumenter nord for Aswan. 

    Aswan

    Hvordan den hårde samt tunge granit er blevet transporteret langs Nilen, er stadig et stort spørgsmål den dag i dag, og det er netop den historie, som man kommer til Aswan for at høre om og lære at kende. Den dag i dag kan du stadig se disse granitudvindingssteder, som tager form efter et bjerg, som er blevet brugt til at udvinde granitten fra. Hertil tilhører der spændende historier om, hvordan granitten er blevet udvundet ved brug af kobbersave og blevet bearbejdet med mindre granit sten, for at få stenene til at have den rigtige form. Aswan har derudover et museum, hvor du kan se hvordan man gennem nyere tids forskning tror, at nogle af disse mageløse værker, projekter og granitudvinding har fundet sted. 

  • Aswan er hjemsted for en kæmpemæssig mængde historie og levn fra fortiden, som tilsammen udgør et større puslespilsbrik i forståelsen for det gamle Egypten. Spørgsmålet er så bare, om at historien om Aswan og deres smukke granit har skabt flere spørgsmål end forklaringer på, hvordan Egyptens forhistoriske monumenter er bleven til. 

    Aswan

    Hertil har Aswan også haft indflydelse på den nyere europæiske verden, idet byen engang har været underlagt delvist Frankrig og England under koloniseringen af Afrika. Aswan er en af Egyptens mest kontrastrige og farverige byer, som skælder sig ud fra mængden, ved at være en essentiel lokation, idet den har spillet en vigtig rolle i hele Egyptens historie. Spændende historie og mageløse bygninger samt Philae templet på den lille ø i Nilens udmunding er det man som turist ofte kommer for at opleve med egne øjne – Især fordi Aswans historie kan være svær at tro på, hvis man ikke selv har været der.

Følg os: