Tel: 39 69 07 07 - 31 50 07 07 E: kd.resjerta%40eciffo

Tel: 39 69 07 07 - 31 50 07 07 E: kd.resjerta%40eciffo

De egyptiske pyramiders mysterie

De egyptiske pyramider er nogle er verdens mest velkendte strukturer og er elsket for både deres skønhed og mystiske baggrunde. Nogle af de første pyramider kan spores mere end 4000 år tilbage i tiden, hvor i blandt Djosers trappepyramide er en af de ældste som vi endnu ved af. 
Egyptens skønhed og landets vartegn ligger i landets 138 pyramider, som hver især er et mysterium for sig. På trods af menneskets lyst til at lære, opdage og forstå, da er der ingen der med sikkerhed ved, hvordan pyramiderne er blevet til. Keopspyramiden, som også kaldes den store pyramide i Giza, er hele 136 meter og var verdens højeste menneskeskabte struktur i mere end 4000 år indtil Eiffeltårnet blev til i 1889. 

 • Pyramidens består af cirka 5.7 millioner tons bearbejdede sten, hvortil hver enkelt sten blok gennemsnitligt vejer over 2.2 tons. Taget i betragtning af den teknologiske udvikling for 4000 år tilbage i et Egypten, som ikke engang kendte til hjulet, da er Egyptens pyramider et endnu uforklarligt mysterium. Dog er den manglende forklaringskraft til, hvordan pyramiderne blev til noget af det mest fantastiske ved dem, som blot er med til at definere deres skønhed. 

  pyramiders

  Som mennesker har vi altid forsøgt os at forklare det uforklarlige, hvilket også er den egenskab som distancerer os mest fra dyrene. Hertil er pyramidernes oprindelse ikke en undladelse med deres mystik, som der de sidste 300 år har tiltrukket forskere, filosofer og nysgerrige samt eventyrlystne turister og rejsende til sig. Med pyramiderne i Giza som eksempel, da er historien bag deres oprindelse nok meget mere kompleks, forvirrende og spændende end du nok allerede går og tænker – Og ja, deres oprindelse kan sagtens blive meget mere hovedbundskløende endnu. Giza pyramidernes ydre lag bestod originalt af hvidmalet granit med en abnorm guldbelagt spids på pyramidernes toppe. Disse granit stenblokke blev udvundet fra jorden flere tusind kilometer syd fra byen Giza. Disse flere tons tunge granit stenblokke blev transporteret langs Nilen på tømmerflåder, så de kunne blive brugt som byggesten til pyramiderne. Et sådant stykke arbejde er en nærmest umulig opgave uden brug af maskiner- også i vor dage. 

 • Pyramidernes formål var som regel at skabe et monument som også kunne fungere som gravkammer for de daværende faraoer, som symbol på deres storhed. Storhed blev det i hvert fald og ses stadig som værende netop det rette ord at bruge i vor dage.

  pyramiders

  I dag er Egyptens pyramider blandt nogle af verdenens vidundere og er stolte symboler på, hvad mennesker kan gøre. At besøge pyramiderne er som at tage et skridt tilbage i den gamle verden og stå ansigt til ansigt med et menneskets største bedrifter og mysterier som tilhører en af verdenens ældste kendte civilisationer.
  Egyptens pyramider er tidløse værker som tager form efter den manglende brik i det civiliserede menneskes selvforståelse og er dermed også mere end blot en pyramideformet bunke sten. Pyramiderne er et mysterium, et hul i tiden og nærmest overmenneskelig på det punkt at de for nogen virker metafysiske – Men er det ikke også derfor vi stadig besøger dem?

Følg os: