Tel: 39 69 07 07 - 31 50 07 07 E: kd.resjerta%40eciffo

Tel: 39 69 07 07 - 31 50 07 07 E: kd.resjerta%40eciffo

Floden Nilen

Nilen med sin 6.650 kilometer lange snoede strækning gennem Østafrika er en af verdens længste floder og var et af verdens vigtigste redskaber blandt menneskets tidligere civilisationer for mere end 4000 år tilbage. Nilen var et vigtigt strategisk element for blandt andet egypterne, da den betød transport, handel og selvfølgelig; vand.
Som et resultat af disse strategiske muligheder, da kan man i dag se, at alle større byer i Egypten alle er placerede langs Nilen. Nilen har nemlig haft stor indflydelse på overlevelsen og skabelsen af en mere progressivt og sofistikeret samfund grundet byernes ressourcestærke placeringer langs Nilen. 

 • Oldtidens græske Herodot skrev engang, at ”Egypten var en gave fra Nilen”. Den forhistoriske egyptiske civilisation var et stort skridt hen imod den verden vi kender i dag og dog alligevel langt fra. Nilen var og er stadig en vigtig smal blå steg på verdenskortet, og er samtidigt også en af verdens smukkeste floder. Flodens skønhed bliver beskrevet i et utal af litterære værker, hvortil den f.eks. også bliver benævnt i biblen. 

  article image

  Floden har derfor også religiøs interesse, såvel som interesse for de nærliggende byer og de mange turister som besøger den årligt. Nilen er et stykke historie som har formået af skrive de gamle egyptere ude af den gamle verden og ind i langt mere moderne verden. Som sagt, er Nilen et vigtigt element, når det kommer til transport. Mens man i det gamle Egypten byggede både som havde til formål at skabe handel mellem forskellige byer og lande langs Nilen, da har bådrejserne langs Nilen i dag ofte en lidt anden form for fordel – især når det kommer til turister og rejsende. 

 • Da langt de fleste byer i Egypten er placerede langs Nilen, da er livet på floden ofte en rimelig god løsning, hvis man gerne vil opleve så meget af Egypten som muligt, mens man kan sidde og nyde varmen og de smukke solnedgange henover byerne. At sejle langs Nilen betyder også for rejsende, at de har muligheden for at spise på restaurant eller tage på bar rimelig nemt og hurtigt fra vandet af, idet de blot skal sejle indtil land ved en af de mange byer, hvor der langs flodens bredde er rig mulighed for at få en bid mad eller en drink.

  article image

  Dette er blot en af Nilens skønheder, som går igen og igen langs flodens forløb. Det bliver i det hele taget svært at undgå Nilen, hvis man tager til Egypten. Nilen udgør en så vigtig del af Egypten og deres kultur, at den ikke kan undgås at opleve, når muligheden sjældent ligger længere væk end et par kilometer i stort set hvilken som helst by i Egypten. Med Nilens smukke bredde, historie, oplevelsesmuligheder og centrale placering, da kan Nilen ikke beskrives bedre end blot at være en fryd for øjet. 
  Nilens idylliske karakteristiske træk er i sig selv en essentiel begrundelse for, hvorfor det er så stor en turistattraktion i dag. Nilen bærer på så meget historie, liv og skønheder, at den bør nedskrives i en hver persons bucketlist – Hvis altså ikke at den allerede står der.

Følg os: