Tel: 39 69 07 07 - 31 50 07 07 E: kd.resjerta%40eciffo

Tel: 39 69 07 07 - 31 50 07 07 E: kd.resjerta%40eciffo

Muscat 

På det østlige nedre hjørne af den arabiske halvø ligger det lille land Oman, hvortil landets hovedstad Muscat er særlig interessant. Muscat bestod oprindeligt af op til flere små landsbyer, som den dag i dag til sammen udgør Omans hovedstad, Muscat.
Muscat ligger langs kysten og er kendt for sin specielle kultur, sin gode mad og sine vestlige inspirerede værdier. At rejse til Omans hovedstad er lidt som at være hjemme langt væk hjemmefra – i hvert fald når der er tale om kulturen, restauranterne og de butikskæder som er af vestlig oprindelse. Bygningerne i Muscat er dog meget specielt i Muscat i forhold til mange af de europæiske byer vi kender herhjemme fra i Europas større byer.

 • Muscat er nemlig en by som gennem dens arkitektoniske repræsentationer er både af europæisk inspiration og af arabisk afstamning. Smukke arabiske templer og egyptisk inspireret kunst blandet med europæiske bygningsværker, er hvad der gør byen så speciel ved første øjekast og er samtidigt et indtryk som varer ved og bliver forstærket jo længere inde i byens hjerte du kommer. 

  Muscat

  Muscat er kendt som en af de varmeste byer du kan komme til, hvor gennemsnits temperaturen ligger på omkring de 36 grader i sommermånederne og har før målt en rekordhøj temperatur for nyligt på omtrent de 49,2 grader celsius. Der er derfor god grund til at huske solcremen og den afkølede vandflaske, når du besøger Omans hovedstad Muscat, da dagstemperaturene ikke just er som herhjemme. 

 • Oman er et land som der har svært ved at definere dets kultur og dets folks nedarvning. Dog skal man ikke tage fejl af den europæisk inspirerede kultur og arkitektur, da Oman har en del tilfælles med landets mange arabiske nabolande. 
  Dog har landets borgere mange forskellige kulturelle baggrunde og det er derfor svært for befolkning at definere deres fælleskultur, da Oman har en længere historie med at før at have bestået af flere enkelte landsbyer, hvortil mange af landets borgere i dag er af forskellig oprindelse, hvoraf at mange af borgerne endda kommer fra mange af de andre omkringliggende arabiske lande og by flænger.

  Muscat

  Der skal dog ikke tages fejl af Omans forvirrende samt komplicerede baggrund, da det netop er det, der gør Muscat til en så spændende og central by i landet Oman. Muscat er nemlig en by, som der på stående fod af lige ved at lære at gå; så at sige. Det er en b, hvis kulturelle baggrund er ved at blive dannet og fortolket for første gang, da landet Oman er nyt og ikke har nået at definere sin kultur endnu. 
  Netop dette kulturelle møde som Oman og hovedstaden Muscat står overfor er det som mange turister kommer for at opleve, idet det er et sjældent syn i en ellers alt for defineret, fundamentalistisk og historiepræget omverden, som vi ikke kan undgå at møde i Europa. Muscat er en by som er for turisten, der gerne vil opleve en historie løsreven by og et folk som stadig er ved at definere sig selv. 

Følg os: